Ook mogelijk gemaakt door Europa

Wist je dat op Bonaire verschillende projecten door Europa worden betaald?

De aanleg van riolen in Belnem en Hato

Dit project is afgerond begin 2023. In de komende jaren zal het aantal riolen op Bonaire worden uitgebreid.

De bouw van drie gymzalen

Op het terrein bij Kolegio Rayo di Solo en Kolegio Strea Briante worden 2 gymzalen gebouwd. De 3e gymzaal komt naast Skol Amplio Papa Cornes. De gymzalen zijn bedoeld voor de scholen en kunnen ook door andere verenigingen worden gebruik.

Bescherming van de natuur in Lac Bay

Klimaatveranderingen en de groei van bezoekers zijn een bedreiging voor Lac Bay. Verschillende projecten zijn gestart om te zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst kunnen genieten van de baai.

 

Een van de projecten is het plaatsen van 2 nieuwe uitkijktorens. De nieuwe uitkijktorens staan bij Sorobon en bij Lac Cai. De torens worden gebruikt om de natuur in het gebied te controleren. Bezoekers kunnen de torens gebruiken om vogels te spotten en te genieten van het mooie uitzicht.

OCT Youth Network

OCT staat voor ‘Overseas Countries and Territories’: landen en gebieden overzee, binnen de Europese Unie. Het OCT Youth Network bestaat sinds 2022 en is voor jongeren in de leeftijd 25-28 jaar. Het doel van het jongerennetwerk is om van elkaar te leren en meer te leren over de Europese Unie.

 

Wil je meer weten? Kijk op https://international-partnerships.ec.europa.eu/policies/youth/overseas-countries-and-territories-youth-network_en