INFORMATIECAMPAGNE VERKIEZINGEN IN VIER TALEN

Kralendijk - Deze week start de informatiecampagne over de verkiezingen van 15 maart a.s. voor de Eilandsraad en het Kiescollege. Met de slogan “Ik stem! Jij toch ook?” en in beeld een stemgerechtigde wordt men geïnformeerd over waar, wanneer, waarom en hoe te stemmen op 15 maart 2023. Door in vier talen, Nederlands, Papiamentu, Engels en Spaans te communiceren proberen we zoveel mogelijk stemgerechtigden op het eiland te bereiken.

Op de website www.BonaireStemt.nl en facebookpagina BoneiruTaVota is meer informatie te vinden over de verkiezingen waar, wanneer, waarom en hoe te stemmen. Specifieke aanvullende informatie over bijvoorbeeld wat te doen als je geen stempas hebt ontvangen op 1 maart, hoe een kiesgerechtigde iemand kan machtigen om voor hem of  haar te gaan stemmen, en dat stemmen kopen of verkopen strafbaar is, wordt hier gepubliceerd.

Het openbaar lichaam Bonaire is verantwoordelijk stemgerechtigden te informeren over de verkiezing op Bonaire. Dit loopt dus parallel aan de campagne van RCN voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De campagne van het openbaar lichaam Bonaire is viertalig en afgestemd op de campagne van RCN zodat ze elkaar versterken.